Stockholm

Hmm, kanske ska ha som en grej att skriva olika ställen i Sverige som rubriker? ;) Nää, men anledningen till att huvudstaden fick stå som rubrik är för att jag ska dit idag. Jag ska vara där fyra-fem dagar, vilket innebär att det inte blir några uppdateringar under den tiden. Jag har liksom inte hunnit göra några tidsinställda inlägg.
Men ni kan ju läsa en liten del för varje dag av inlägget nedan.
Plus att jag hade tänkt skriva lite vad jag hade för mig igår.
Största delen av dagen blev vid datorn, denna gång i syfte att lära mig hur man uppdaterat våran hemsida.
Jag var dock ute på en liten tur med Emilia. Vi cyklade och hon fick springa lös. Hon sprang som tusan vid cykeln, nästan så benen inte hann med, ändå var det hon som bestämde tempo och hon vet att hon måste trava hela tiden. När jag skulle släppa hennesprang hon ovanligt mycket då också. Vi lekte lite med en pinne som hon höll fast vid och hon skuttade runt och gick faktiskt inte som ett ösregn efter mig, som hon tyvärr brukat göra.
Vi har även fixat lite nya kort på Vilda, behövs ju till hennes lilla sida på hemsidan. Stå-bilderna blev bra, men det var lite mörkt för att huvudbilderna skulle bli något....
Appropå Vilda, så börjar hon bli piggare igen, om hon nu var skendräktig så börjar det "gå över" om man kan säga så. Väldigt kul faktiskt! :P
 
Ganska fin är hon väl faktiskt? ;P

Morokulien

Resultaten från Morokulien blev ganska bra för Alistair's del. På norska specialen fick vi trea och fyra bästa hane, med reserv-cert. Ch A. King of the Castle, Mazarin, stod på tredje-plats och våran Ch Pattishawl Just Alistair's, Morris, stod på fjärdeplats och fick r-certet.
Ja, junioren A. Practical Joke, Dexter, vann juniorklassen med CK dessutom
Dexters syster Maia, A. Pretty Posh, slog till med att bli bästa tik, och fick certet! Det är ju ganska klart att Maia då vann juniorklassen, men tvåa stod syster Sammeth, A. Perfect Mix.
Jag måste ju nämna hur det gick för Vilda, A. One Look You're Hooked också, hon kom tvåa i unghundsklassen, vilket jag väntade mig eftersom hon råkat lägga på sig något extra kilo, vilket engelska domare inte tål. Oerhört dålig timing att hon skulle vara lite mullig just då, om hon tvunget skulle bli det. Men hon fick ju i alla fall CK!
Domare för fredagen var Althea Richardsson.
 
På lördag var det ju den svenska klubbens tur. Det gick ganska bra det med. Nu hade vi med oss lite fler vovvar. Dels hade vi med oss Jojo, A. Rock the Boat, som blev BIR-valp. Hon slog faktiskt sin bror Russell, A. Reborn Excalibur.
Måste nämna när vi skulle ut ur ringen efter BIR&BIM. På såna här specialer får dom som "täcken" som man lägger över ryggen, och den tyckte Jojo var lite jobbig, så hon drog av den och byteskakade den. Det såg riktigt roligt ut, faktiskt.
I juniorklass hanar blev bröderna Fred, A. Peace and Love, och Dexter tvåa och trea i klassen, båda med CK. Fred fick också r-certet.
Mazarin blev tvåa i både championklassen och bästa hane.
Bland juniortikarna blev det omvänd ordning på etta och tvåa, Sammeth vann nämligen och Maia kom tvåa. Inte nog med det så blev Sammeth fyra bästa tik och fick certet, och Maia fick r-cert!
Min lilla Emilia, A. Lady Marmalade, blev tvåa i championklassen och i bästa tik.
Man får ju inte glömma Vilda heller, hon kom tvåa i unghundsklassen, med CK. Jag måste nämna att hon faktiskt blev utplockad i bästa tik. Det trodde jag faktiskt inte, så det blev jag glad över, haha.
Inte nog med det fick vi också bästa avelsgrupp. Där fick våran Saffy, Malendex Xpatriate, visa upp sina vackra barn; A. Peace and Love, A. Practical Joke, A. Perfect Mix och A. Pretty Posh.
Lördagens domare var Janet Wood, och valpdomare var Helen Hards.
 
På söndagen var det ju utsällning för bl.a grupp 1, men vi ställde inte ut. Jag var med på JH och mamma och pappa utbildade sig på en del raser. Men Marie var där med Maia, och Maia blev bästa tik.
Lilla Russell ställdes också ut, och han gick och blev BIS-2! Gissa om matte Jenny var glad! Lite extra blir det ju när folk vid ringside säger att beardisen borde vunnit ;)
 
Bilder kommer...

Mycket på gång!

Mycket att göra, får nästan ingen lugn stund känns det som, även om jag faktiskt inte gjort såå himla mycket...
Igår var det storstädning av rummet och en promenad med Vilda, vi cyklade en liten bit och gick och tränade en stund. Hon var mycket duktig!
Idag har jag hunnit åka med mamma på en liten promenad, med Emilia, Vilda, Sonia, Saffy, Mira och Jojo, och äntligen fyllt på bildförrådet.
Fredag-söndag är det utställning och juniorhandling, på måndag ska jag lära mig hur man gör med våran hemsida, www.alistairs.se, och på tisdag ska jag till stockholm!
 
Något onödigt inlägg kanske, men kände att det behövdes en liten uppdatering, särskilt med tanke på att det säkert inte kommer komma något på länge heller.
 
Lilla Jojo, från när hon sprang i Köping, får stå för dagens bild.
 

Tvååker - Championtikar, BIR&BIM & uppf.grupp

Ja, mycket på en gång men det är lika bra att få upp dom sista på en gång.
 
Championklass tikar
 
Ch Alistair's Lady Marmalade & Ch Alistair's Magnificant
 
Ch Alistair's Lady Marmalade
 
Ch Shinuba's Oceanic Goddness
 
BIR&BIM
 
Alistair's uppfödargrupp

Köping

Ja, igår var jag och pappa iväg till Köping, såklart utställning. Det gick bra kan jag säga, Jojo och hennes broder Rusell blev BIM och BIR-valp, och Rusell (som då blev BIR) blev utplockad till dom nio bästa, och det var en heeeel del valpar kan jag säga ;) Sen så vann Fred juniorklassen, med EX och CK och Jum-Jum blev BIR och BIG!
Jag visade också Vildas bror, och jag kan säga att han är ganska galen...men det var ändå roligt, även om det gick bättre när vi tränade än när vi var inne i ringen.
Jag var, såklart, med på juniorhandling. Denna gång hade jag Jum-Jum, (anledning, tro det eller ej, var att Vilda var för SEG! Något man aldrig skulle kunna tro hända, och förmodligen beror det på skendräktighet, hoppas jag i alla fall...). På genomgången kändes allt bra, men jag var tvungen att skynda tillbaka till ringen, och när det var dags för konkurrensen kom en av ringsekreterarna och frågade hur det stod till, och då blev det ett litet missfårstånd, så hon uppfattade det väl som att jag inte skulle tävla vidare, jättekul liksom...domaren var ju en sån där rolig domare som körde ordentligt med oss, eller vad jag ska säga. Men, men, det är bara att ta nya tag nästa helg ;) Då är det ju också en norsk och en svensk beardisspecial, så det blir en massa hundvisande! Det gäller bara att försöka få fart på Vilda, eftersom nu när hon faktiskt fått en del päls, är det ju inte så roligt om hon är seg...
 
 
 
Ja juste, ni sr BIM-tiken? Det är våran Hugos dotter, och fick sitt sista cert och blev champion! Grattis till Mona och Martina, som visar henne så fint!

Tvååker - juniorklass tikar

Nu kommer den näst sista delen av bilderna från Tvååker, och det är juniortikarna som står för den.
 
Alistair's Pretty Posh
 
Lärkängen's Always Amazing
 
Edenbridge Black'n'Forth
 
Kindle Passion Wunderkind

Dag 17 - Favoritminne med din hund

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2012

Hmm...jaa...med Vilda måste det nog vara förra året, när vi vallade för första gången. Det var i samband med en special, så jag hade handlingkläderna på med ballerinaskor, vilket som ni kan förstå inte var den bästa klädseln för fårhagen, plus att det var full fart på Vilda, så jag hängde efter i andra sidan av kopplet runt i fårhagen. Måste sett väldigt roligt för sådana som kollade på...
Favoritminne och favoritminne, jag har många minnen med Emilia, hela tre år, fyra månader och tre dagar tillsammans. Men något jag kommer ihåg, om man får räkna med meriter, var i Askersund för något år sen när vi blev tvåa bästa, över en stoor bästa tik-klass. Det var stort för oss, när hon bara var unghund och allt :P
 
 Halvdålig bild på dom fina.

Dog stuff in vintage

 
Vintage-effekten var ett tips från photoshoprecept.se, och det var väldigt enkelt och snyggt tycker jag :) vad tycker ni?

Glaad!

Det har varit en rätt bra dag idag faktisk. Dock blev det ganska mycket datasittande idag också, men det är verkligen hur kul som helst med bildredigering och photoshoprecept! Kanske kommer upp lite resultat senare, dom som jag känner mig ganska nöjd med..;)
Jag lade ett spår tilll Vilda idag också, dock tog hon det inte som jag hoppades. Jag vet ju att hon kan, så antingen tror jag att spåret regnade bort lite eftersom det började regna lite när jag kom hem, eller så låg det för kort tid. Så det tog ju ett tag innan vi hittade leksaken igen, men tillslut så.
Dagen toppades av den där ungdomskursen, där som jag sagt tidigare, lydnad stod på schemat. Nervös stoppade jag in Vilda i bilen när vi åkte dit, orolig för om det skulle bli alldeles för svårt för henne att tänka något på mig (inte meningen att det skulle låta så själviskt, men ni förstår väl vad jag menar).
Det gick så sjukt mycket bättre än vad jag väntat mig! När vi lyssnade på teorin och tittade på några moment från elitklass låg hon ganska lugnt och bara kollade. Sen när vi skulle träna var hon så himla duktig, och lyssnade på mig och allt. Visst, det var inte perfekt, men mycket bättre än vad jag väntat när det var så mycket störning. Sen fick jag ju lite tips om vad jag kunde träna på, så nu vet jag också vad vi kan gå vidare med, för en stund i alla fall :)
 
Bilden har ni sett förut, men inte riktigt såhär..
.

Tvååker - öppenhanar & championhanar

Idag har jag den största delen av dagen suttit vid datorn om sanningen ska fram...jag har nämligen hittat en ny favoritsida, www.photoshoprecept.se. Otroligt roligt att experimentera och lära sig nya funktioner i photoshop!
Men nu ska jag slänga upp lite mer bilder från Tvååker, för tro inte att det är slut på dom bilderna.
Först ut blir öppenklass hanar.
 
Alistair's Jolly Roger
 
Lärkängen's Unbreak My Heart, som för övrigt fick hancertet också, grattis Jenny!
 
Det är ju ynkligt med bara tre bilder, så vi fortsätter med championklass hanar.
 
Alistair's-pojkarna
 
Ch Alistair's Jump for Joy
 
Ch Alistair's King of the Castle, som för övrigt blev bästa hane både fredag och lördag, grattis Marie!
 
Ch Menander Booted 'N' Suited, som fick sin championtitel på fredagen, grattis Mimmi!
 
Japp, där har ni dagens Tvååkerbilder. Nu hoppas jag att jag inte missat allt för mycket av America's Sweethearts.. om det nu blir så att jag faktiskt väljer bort South Park...;)

Dag 16 - Visa en rolig bild på din hund

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2012

Den här listan är himla svår att komma ihåg alltså...
Men nu ska jag i alla fall visa roliga bilder på vovvarna. Låter nog lättare än vad det är kan jag säga eftersom man ska leta upp bilderna också.
Först ut blir Vilda, tycker hon ser lite knasig ut på denna bild ;)
 
Sen Emilia, egentligen inte särdeles rolig, men jag hittar liksom inget annat...

Diffust

Jag är så himla arg på mig själv, som har slarvat så med Vildas lydnadsträning. Men samtidigt känner jag mig så himla omotiverad. Jag vet liksom hur eller vad vi ska träna på, och när vi går ut och försöker träna tappar hon snabbt fokus och sen ser man hur näsan går. Vildas föremålsintresse har dessutom dämpats. Inte bra alls, och det är helt klart mitt fel som inte har lekt med henne.
Det känns helt klart som vi är på ruta ett igen.
Jag har en väldigt diffus plan för att komma igång igen, men det jag har kommit fram till är att vi ska träna på olika kontaktövningar och leka mer för att hon ska tycka det är värt att göra som jag vill och hålla fokus längre + att jag ska försöka få igång våra fina dragkamper igen. En väldigt självklar plan.
 
På måndag är det ungdomskurs igen (haha, alltså på Hammarö BK med hund, inte en kurs med bara ungdomar..;)) och det är just lydnad som står på schemat. Jag har sagt till pappa att vi får åka tidigare än vanligt och se om man kan få någon kontakt med Vilda, eller om det är som en groda utan ben, hopplöst.
 
Vi får se helt enkelt. Just nu känns i alla fall allt hopplöst. Just nu känns det inte som om vi skulle kunna starta i någon lydnadstävling, och absolut inte få något LP1. Särskilt inte såhär på egen hand, jag vet ju egentligen inget om sådan här tävlingslydnadsträning.
 
Men, men, med det här inlägget ska jag se till att få tummen ur och få fast dom där benen på grodan, så allt inte är så hopplöst längre...;)
Jag ska börja med att nu, på en gång, gå och träna kontakt vovven.
Sedan måste jag ut på en promenad och dammsuga rummet. Ikväll kommer en kompis och håller mig sällskap när huset är tomt på familjemedlemmar. Mami och papi har åkt till Falun för att imorgon gå elev/aspirant eller något sånt på Flat, tror jag, och bror min ska ut.
 
Ursäkta, det råkade bli ett väldigt långt och rörigt inlägg....men, men.
 

Tvååker - junior -och unghane

Nu kommer de sista bilderna på juniorerna, plus en unghanebild.
Juniorklass hanar
 
Lärkängen's Aiming For The Stars
 
Unghundsklass hanar
 
Nickelby's Umber Knight

Nytt utseende!

Nu har bloggen fått en makeover, nu är det rosa och somrigt!
 Om det fortfarande ser ut som vanligt så ska man uppdatera sidan, eller trycka på F5.
 

Rörigt

Jag håller på att försöka fixa nytt utseende på bloggen, så det kommer kanske vara lite rörigt här en liten tid framöver...men ni får väl stå ut, ni ser ju åtminstone vad det står i inläggen ;)

Tvååker - juniorhanar (+valp) - part 2

BIM-valpen Highflying Yips Yaps And Yahoos
 
Juniorhanar
 
Edenbridge Black on Track
 
Philemon Breaking News

Tvååker - juniorhanar - part 1

Jag får väl försöka få ut dom där bilderna medans det fortfarande är aktuellt.
Jag ska göra så gott jag kan för att få med alla namn också...
 
Juniorklass hanar
 
Beardcaper's Pot of Gold
 
Beardmarked's Rough An' Ready

Tvååker

Igår kväll kom vi hem efter en trevlig vistelse i Tvååker, fruktansvärt trötta efter tre dagar hundutställning. SBC har som tur va varit väldigt snabba på att lägga ut alla resultat, så jag vet att jag skriver rätt nu.
Fredag, domare: John Wauben, Holland:
Sämsta dagen, resultat-mässigt :P En Alistair's-hund var det dock som  gick väldigt bra, och det var Ch. Alistair's King of the Castle, "Mazarin" som blev BIR och BIG-3! Emilia, Ch. A. Lady Marmalade, vann championklassen och blev fyra bästa tik. Klara, Ch A. Magnificant, tvåa i championklassen med CK.
 
Lördag, domare: Paul Lawless, Irland:
Den bästa dagen resultatmässigt tror jag.
Ch. A. Jolly Good Fellow, "Jum-Jum", tvåa i championklassen och bästa hane, stod efter Mazarin, som denna dag blev BIM.
På tiksidan gick det också bra. A. Pretty Posh, "Maia" vann juniorklassen och fick sedan reserv-cert. Emilia slog till med att bli BIR och BIG!!! :D
 
Söndag, domare: Annika Ulltweit-Moe:
A. Rock the Boat, "Jojo" blev tvåa bästa tikvalp.
Jag visade veteranhanen Ch. Heather Mist This is My Life, "Nemo", som blev bästa hane! Därefter kom Jum-Jum trea och Mazarin fyra. I juniorklass tikar kom de två syskonen Maia och A. Perfect Mix, "Sammeth" etta och tvåa, båda med CK.
Emilia vann championklassen följd av Klara, båda med CK. Sedan blev dom tvåa och trea bästa tik.
Nemo blev också BIR-veteran och BIM.
 
Hoppas ni hängde med där...
Jag håller på att redigera bilder, så det kommer komma en massa senare ;)
 
 

Fart & fläkt - part 2


Vilda

Hmm, kanske har blivit en del Vilda nu på senaste tiden....
Men jag har i alla fall gjort ett "collage" åt henne. Det kan ju inte bara vara Emilia som har...;)
 

Fart & Fläkt - part 1


Fjärilar & blommor

Inte särdeles "hundigt", men ett inlägg i alla fall....
 
Idag måste allt vara packat och klart, för imorgon drar vi iväg till Tvååker. På fredagen är det internationell SKK-utställning, med JH och på lördagen är det nationell utställning och på söndagen är det special.
Vi får se om jag hinnder fixa några tidsinställda inlägg innan vi åker, annars får det vara stilla tills på måndag...;)

Midsommarbad

När det var midsommar, då åkte jag och mamma ut och lät hundarna bara springa, så som vi brukar göra ibland. Emilia följde med, och när det väl va' midsommar och allt kan man väl unna sig att lorta ner sig lite, när man varit så duktig och inte gjort det på ett tag?

Dag 15 - Det här tycker inte min hund om

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2012

Emilia tycker inte om när hon inte får komma in i huset, utan måste vara med dom andra. Hon tycker inte heller om när andra hundar kommer in i mitt rum.
Vilda, ja vad tycker inte hon om? Hon tycker inte om att bli badad. Sen kan jag inte komma på så mycket mer...hon är positiv till det mesta.