Lista

Hur kom du in i hundvärlden?
Jag har levt med hund i hela mitt liv ;)

Hur gammal var du när du blev med hund?
Ja, när jag "fick" Emilia var jag..11 tror jag..

Vad är dina mål med din hund?
Med Vilda så vill jag att vi ska få åtminstone LP1. Det skulle vara kul om jag och Emilia kunde starta i rallylydndad någon gång också.

Lämnar du din hund ensam hemma, hur ofta?
Ja, under vardagarna måste vi ju...men någon kommer ju hem på lunchen och rastar dom.

Skulle du låta någon annan träna din hund?
Nej, tror jag inte.

Lämnar du din hund i bilen om väder tillåter?
Helst inte. Dom är ytterst sällan i bilen. Det är väl i så fall om man kommer hem från någon utställning och måste in till mataffären en snabbis. Fast då är det oftast någon som sitter i bilen också..

Är din hund med på jobbet? Eller vart är din hund när du arbetar/studerar?
Hemma. Vet dock inte hur det blir i framtiden, när jag förhoppningsvis har ett jobb.

Litar du på din hund?
Ja, det gör jag.

Litar din hund på dig?
Japp, hoppas och tror jag.

Har din hund några rädslor?
Inte några större rädslor liksom, Emilia tycker inte om dammsugaren så himla mycket bara.

Vilka kurser har du och din hund gått på?
Jag har gått på grundkurs och agilitykurs med Emilia och valpkurs med Vilda.

Pick one!

Koppel / Lös
Levergodis / hemmagjort godis
Lydnad / Agility
Freestyle / Sök
Drag / Spår
Långpromenad / Miljöträning
Renras / Blandras
Hane / Tik
Privatkurs / Brukshundsklubbskurs
Träna själv / Träningsgrupp
En hund / Fler hundar
Kastrerad / Okastrerad
Tävlingshund / Sällskapshund
Stor hund / Liten hund

Tävling hos Linnea

Det är mycket tävlingar på gång nu...med bra priser dessutom :3 Så jag är med här hos Linnea. Jag skulle vilja ha uv-filter, close-up och motljusskydd från http://tvspelsweb.se om jag vann.
Temat var bästa bild, vilket är oerhört svårt att välja faktiskt. Till slut kom jag fram till att det fick bli bilden nedan.
 
 
För övrigt ska jag försöka sno till mig så mycket datatid som möjligt...det är redan en del med skolan och det kommer ju bli mer när vi kommer igång, och två hundar på det lämnar inte mycket tid över. På torsdag åker jag och mamma till Högbo för lite husvagnssemester med vänner och tredagars utställning. Ska bli oerhört kul! Dock kommer bloggen vara off då...
 
Ha't gött!

Fotoutveckling :D

Jag har absolut ingen aning om vad jag ska skriva här - igen.
Just nu är det inget särskilt som händer. Det händer faktiskt inget förren på torsdag, då är det dags att åka till Högbo för tredagar internationell utställning.
 
Tidigare idag kollade jag på "springbilder" som jag tog för två år sen, alltså ungefär då jag började fotografera och hade fått min första rosa lilla digitalkamera. Det känns skönt att säga det, att jag nog faktiskt har utvecklats lite, även om systemkameran (har en Canon 400D om någon undrar..) är något bättre än digitalkameran jag hade då.
 
 

Linslusen Mira

Sådan mor, sådan dotter? Inte när det gäller att fastna på foton...där vinner dotter Mira över mamma Emilia med hästlängder ;)
Dessa bilder är från samma tillfälle. Mira var ju lite rolig, mamma gick in bland träd med alla vovvar som vi hade med, medan jag stannade kvar på den öppna ytan. Plötsligt ser jag Mira springa ut i full fart framför mig - och tillbaka igen. Såg väldigt roligt ut faktiskt.
 
Så tråkigt att blogg.se drar ner på kvalitén...
Och ja, jag erkänner att jag har problem med att få vattenstämpeln i bra storlek, men det ska bli bättre. Lovar.
 
 
 
 
 
 
 

Emilia i ett nötskal

Typiskt Emilia. Särskilt den första bilden.
 

Porträttbabbel

Något av det svåraste som finns (enligt mig, hehe) är att få fina porträttbilder på hundar, alltså så att dom ser naturliga ut - men ändå är rena och fina.
I söndags, när jag var tvungen att bada Emilia efter en liten lerinpackning, tänkte jag att jag kunde försöka få en sån bild. Det gick sådär, Emilia vill helst inte fastna på kort.
Såhär blev resultatet:
 
Jag är långt ifrån nöjd, men det bästa jag har än så länge. Jag lyckades få den här enda bilden när Emilia kom runt husknuten och kollade frågande på mig: "Ska du inte komma?". Jag själv tycker att den "blicken" syns och det vill jag inte. Jag vill få henne på bild där hon ser naturlig ut - men det går inte när kameran kommer upp.
 
Jag har inte försökt så mycket med Vilda. Det närmaste jag kommit den vägen är från en promenad. Men det är ingen sån bild jag vill ha. Ni som följt mig ett tag känner säkert igen bilden...
 
 
Andra hundar, t.ex våran Fred, han är en riktig linslus. Han var lätt att få en huvudbild på, där bilden gör honom rättvisa mot hur han ser ut i verkligen.
Tycker dock det är oerhört synd att pälsen skymmer ögonen på bilden nedan...
 
 
Jaja, ha't gött i alla fall - nu ska jag sluta spekulera "högt".

Fototävling..

En jädra massa tävlingar, jag vet...men detta blir nog den sista ;)
Denna gång är tävlingen hos Johanna. Priset är ett close-up filter och detta filter skulle jag vilja ha.
Jag hade väldigt svårt att välja bild, men tillslut blev det denna:
 

Bloggtorka

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om...det har inte hänt något särksilt alls faktiskt. Lunchrastat alla hundar, utställningstränat med Emilia och Fred (Fred är himla duktig på att stå fritt, dock så är han inte så uthållig när det gäller att springa..) som jag ska ställa om två veckor i tre dagar i Högbo - ska bli så kul! Längtar sååå - och sedan skickade mamma ut mig på en skogspromenad med just Emilia och Fred.
Annars idag har jag bara varit ute och tagit kort i trädgården och redigerat bilderna. Jag har precis börjat fota i Raw-format, så det är jätteroligt att sitta och pilla lite i Camera raw.
Sen har jag funderat på att utöka bloggen till mer en fotoblogg - såklart fortsätter jag skriva om och visa bilder på vovvarna - för då skulle jag för det första kunna visa bilderna jag tar, och för det andra skulle jag ha lättare att fixa inlägg. Vad skulle ni tycka om det? :)
 
Aja, ha't gött!
 

Woho! :D

Yeey, blev finalist i Felicias tävling! Skulle bli superglad om ni ville rösta på mig, är nummero 3 ;-D 
 
Jag har väl sagt det förut... men på bilden ser ni bästa kompisarna Mira och Jojo, som på bilden jagar varandra.

Finfint

Såhär fin blir man när man får leka med nya kompisar, och ska visa hur det går till på promenader...
 
I helgen har mamma och pappa dömt i Eskilstuna, så jag fick stanna hemma och agera hundvakt, tillsammans med Martina. Vi har haft ganska så fullt upp hela helgen, därav den inte så jättebra uppdateringen...
Men, men, det var igår när vi åkte ut för att träna lite med Emilia, Vilda, Saga och Tuva som Emilia blev sådär jättefin om någon skulle undra.
 
På onsdag börjar skolan igen, och jag längtar verkligen. Inte. Usch och fy!

Fototävling...igen

Haha, ännu en fototävling :P  Denna gång är tävlingen hos Hanna Sundin, (vill ni direkt till tävlingen, klicka här) och temat är djur vilket passar perfekt eftersom den största delen av mina bilder är på just djur...
I alla fall, close-up filtret jag skulle vilja ha om jag skulle gå hela vägen hittar du HÄR.
Här är bilden jag vill tävla med, på lilla Jojo.

Valpbesök

I förrgår åkte jag och mamma ut till mammas och pappas vänner (som har kennel Hillbacka) som bor i närheten och som har ett fantastiskt ställe - med egen badplats och allt. Vi åkte dels dit för att bada och dels dit för att titta på deras valpar och ta kort. Huvudbilderna blev bra tycker jag, dock så hade mamma fortfarande på sig badkläder som syntes i bakgrunden på ståbilderna, så dom kan jag tyvärr inte visa...
 
 
Placeringen av bilderna blev lite konstigt..men, men, dom är otroligt söta, eller hur? ;) Den blåa och den bruna är tikar och sanden är en liten pojke.

Fototävling - rörelse

 
Ja, jag är med och tävlar hos Felicia. Priset är 200 kr på http://www.tvspelsweb.se/. Jag skulle vilja h close-up filter, uv-filter och step-up-ring.
Detta är ju såklart mitt bidrag till tävlingen, när Mira och Jojo springer och leker i full fart :)

Fototävling hos Rebeckasfoto.blogg.se

 
Som rubriken lyder är det en fototävling på Rebeckas blogg. Man vinner saker på http://www.tvspelsweb.se/ värt 300 kr, och om jag skulle ha turen med skulle jag vilja vinna UV-filter, mellanringar och objektivlock. Det ska väl vara värt ungefär 290 kr om jag inte räknat helt tokigt? :O
Jaja, jag tävlar med denna bild av valpen Coy, när vi var på en mysig promenad med han och två av hans syskon i det fina vädret.

Lydnad

Igår åkte jag och mamma till brukshundsklubben för jag trodde det var ungdomskurs, vilket det visade sig att det inte var. Men eftersom vi hade med oss Vilda och vi ändå var där, gick vi själva till träningsplan och tränade lydnad. Mamma lekte tävlingsledare och sa att vi på ett ungefär skulle köra igenom LP1. Det gick faktiskt riktigt bra! Det hon imponerade mest på var läggande under gång, hon la sig direkt utan att jag saktade ner och hon stannade dessutom. Dock hade hon lite svårt att ligga kvar när jag gick tillbaka. Det var ju lite långt pass och inte särdeles höga krav, men nu vet jag åtminstone vad vi ska träna mer på - och jag vet dessutom hur vi ska göra!
 
 

Resultat från Askersund

 
 
Igår kom vi hem med toppenresultat! Alistair's Rock the Boat, Jojo blev BIR-valp (vann över sin bror Roy, Alistair's Royal Straight Flush), och slog till med att bli BIS-valp! För att skryta lite extra måste man ju säga att det var en hel jädra drös med valpar i ringen.
Emilia blev BIR och BIG-3! Jag och Jum-Jum blev fyra i junirhandlingen dessutom, bättre än jag väntat mig eftersom Jumpan var ovanligt mammig och ville väldigt gärna ha hela flocken samlad.
Nästa utställning blir i Högbo, tredagars internationell.
Vi shoppade lite grejor åt Vilda också, ett megasnyggt halsband och ett riktigt stiligt utställningskoppel.

Mot Askersund

Bada, föna, borsta, bada föna borsta, bada föna borsta - det är det som dagen idag ägnats åt, mer eller mindre. Imorgon ska vi till Askersund, behöver jag ens säga varför? ;) Antagligen inte, men gör det ändå; utställning såklart. Denna gång ska vi bara ställa Emilia och lilla Jojo. Ja, sedan ska ju jag såklart envisas med att deltaga i juniorhandling, vilket resulterar i att en tredje hund ska med och denna tredje hund ska med, därav det tredje "bada-föna-borsta". Jag ska försöka få mamma att ta kort på mig och Jumpan, dels så jag kan lägga upp här och dels för att jag vill se hur det ser ut, det finns mycket man kan lära bara från en bild.
 
 

Mira & Jojo

Syns det att dom gillar varandra? ;)
 

Kvällsupdate

Idag har det varit en vanlig dag egentligen, med skitväder dock. Jag och Vilda tog en liten cykeltur där vi skiftet för och eftermiddag, genomdränkta när vi kom tillbaka. Lilla Villa som inte gillar regn heller :P
Mamma slutade i alla fall tidigt idag och hade bilen så äntligen kunde vi åka iväg och köpa mig en ny kavaj, med lite roligare färg på. Vi kom hem med en jättesnygg kavaj om jag får säga't! En sån där fin cerise färg, eller vad det nu heter...lite längre med stora och bra fickor. Får plats mycket lunga och en liten maison-borste i dom (och ja, vi har torkat lunga som godis på uställningar. Luktar apa men hundarna tycker om det.). Tummen upp.
Tränat en massa utställning idag också. Först med lilla Jojo. Hon var riktigt duktig. Riktigt glad, inte så himla divig som hon annars har varit. Hon kunde nästan stå fritt. Tummen upp på det också.
Sedan var det Fredrik. Eller Fred som han egentligen heter. Det gick bra men ändå dåligt. Alltså det gick bra för han var så himla glad och det gick dåligt för han hoppade mest när vi skulle röra på oss. Mamma skulle också agera JH-domare. Jag tror inte jag skulle gå så långt.
Sist tränade jag en kortis med Vilda och Emilia. Vilda var lite seg, beror nog mest på regnet faktiskt. Emilia var duktig, hon har verkligen piggnat till på senaste tiden!
 
Ja, sen så råkade jag hamna vid datorn, och såklart började jag redigera bilder. Nu har jag några få bilder på Jojo och hennes bror Roy från Köping. Tog lite såna där roliga bilder innan jag åkte till Stockholm, och har redigerat tre stycken, varav en idag. Anledningen är att det är så himla konstigt och tråkigt ljus i dom bilderna så jag vet inte vad jag göra. Men, men.
 
Ni får två bilder, två varianter av en av bilderna med tråkigt ljus.
Jag trodde jag hade gjort vattenstämpeln liten, men icke. Det blir bättre på de andra bilderna som kommer, jag lovar.
Personligen tycker jag bäst om den svartvita. Vad tycker ni?
 
Känns som om mina inlägg är ganska tråkiga, när jag bara skriver vad vi gör om dagarna. Vad vill ni läsa om?
 

Dag 18 - Tik eller hane?

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2012

Hmm...en väldigt svår fråga. Bara för att jag råkar ha två tikar betyder inte det att jag föredrar tikar, i alla fall inte nu. Det var när jag var yngre och tyckte att hanar var för stora och starka och jobbiga...Nu skulle jag däremot inte alls ha nåt emot en hane, när man slipper löpen och allt det där.
Men nej, kort och gott, det spelar ingen roll. Både tikar och hanar har sina för och nackkdelar. Punkt.

Hemma igen

Hemma i Värmland igen, dock inte till Hammarö, utan i Karlstad hos mormor och morfar. Haft det väldigt bra i huvudstaden, shoppat en tröja, jeans och ett par skor, som jag tänkte ha i utställningsringen.
Vi åkte i och för sig hem en liten sväng igår...för att hämta morföräldrarnas lilla vovve. Jag hann hälsa på våra vovvar också, och dom verkade bli riktigt glada! Det var lurviga vovvar överallt, svårt att komma fram, haha. Till och med lilla diviga Jojo verkade bli glad. Dock så började hon plötsligt bita mig lite i benen...knäppskallen :P
Skottarna är roliga, dom blir ju också så glada när man kommer hem igen, märker vi varenda gång vi varit borta över helgen på utställningar.
Dock så längtar jag bara ännu mer efter mina tjejer än vad jag redan gjorde...
 
Jaja, inte särdeles intressant förmodligen, men något får man ju skriva när det stått stilla så länge ;)
 
Arkivbild, visst är det charmigt med såhär rena och fräscha beardisar? ;D