Nervös

Idag ska Emilia ställas ut i Åland. Om det går som vi hoppas kommer mamma och pappa hem med en internationell utställningschampion. Hoppas, hoppas, hoppas det går vägen nu! Min lilla plutta...:)
 
 
Förhoppningsvis är hon lite bättre borstad i ringen än var hon är på bilden ;) Bilden är förresten tagen vid Kullens fyr. Appropå Kullens fyr så ska försöka få upp dom bilderna senare idag, så att ni vet.

Ännu en tävling...

Det är mycket tävlingar på gång nu...
Denna tävling är det Linnea som arrangerar. Man vinner 200 kr hos http://kamda.se. Jag skulle vilja vinna close-upfilter och motljusskydd. Det är saker som jag verkligen saknar!
Temat är höst så jag tävlar med den här bilden.
 
 

Nytt!

Efter att jag tänkt på det hur länge som helst har jag äntligen fixat en ny header! Inte nog med det passade jag på att göra lite nytt i bakgrunden dessutom, lite höstigare blev det väl i alla fall. Jag håller på att göra lite nya kategorier också, fler "fotokategorier".

Finalist!

Woho! Blev finalist i Felicias tävling! Skulle bli superduper glad om ni ville rösta på nr 9! :)
 

Tävlingar

Nu är jag tävlingssugen igen...tänkte ställa upp i två tävlingar men istället för två inlägg buntar jag ihop dom till ett.
 
Den första tävlingen är hos Hanna Sundin där temat är natur. Man vinner ett presentkort hos http://johanpixels.se.
Jag tävlar med bilden nedan.
 
Den andra tävlingen är hos YEARS. Man vinner ett presentkort hos Kamda. Om jag skulle ha turen med mig skulle jag vilja ha ett close-up-filter, för att jag verkligen älskar närbilder, men jag har inte råd med ett macroobjektiv, och ett uv-filter för att jag skulle behöva ett sådant skydd till objektivet :)
Jag tävlar med bilden nedan.

Drops

Urdålig bloggning, sorry. Har bara inte haft tid eller något att skriva om...så här kommer i alla fall ett kort inlägg med en bild som jag tog för någon dag sedan. Jag vet faktiskt inte om jag gillar den eller inte...ena stunden gillar jag den och i andra inte..

I hundväg är allting som vanligt, fram till helgen. Då ska mamma och pappa ta med sig Emilia till Åland i ett försök att få henne till internationell champion. Det är Paul Lawless som dömer, samma som dömde ena dagen i Tvååker där hon blev BIR och där han sa att han skulle gjort henne till BIS. Vi får hoppas på det bästa!

Två på Jojo

Lilla Jojo var så otroligt söt häromdagen så jag var tvungen att ta lite kort på henne när hon låg och sov/vilade/funderade ut vad hon skulle göra för rackartyg härnäst. Bilderna blev inte så söta, men jag tycker faktiskt om dom lite i alla fall...
Kvalitén på bilderna försämras så när man laddar upp dom, men det får gå ändå...
 
 
 
 

Kullens fyr

För några veckor sedan när jag och pappa var i Helsingborg gjorde vi en liten utflykt på lördageftermiddag till Mölle och Kullens fyr. Jag tog såklart en massa bilder och jag tänkte försöka få upp en del bilder därifrån. Först ut får bli lite bilder på själva fyren.
 

Tävling - Natur

Tänkte vara med i en fototävling hos Felicia där priset är ett presentkort hos http://www.johanpixels.se/. Jag tänkte tävla med bilden nedan.
 
Det kommer ett "bättre" inlägg för er läsare imorgon!

Finaste Emilian

Ursäkta dåligt bloggande, jag har bara inte känt för det alls faktiskt.
Nu hade jag i alla fall tänkt lägga upp bilderna på Emilia som vi tog i Sofiero, som faktiskt blev väldigt bra. Jag försökte göra ett finurligt kollage, eftersom bilden på hennes front blir så himla stor annars, men det sket sig...
 


Högbo - Campingen

Förra helgen var ju jag och mamma till Högbo tillsammans med Ann-Marie och Jenny och bodde i deras husvagn på en jättemysig camping i Årsunda. På lördagkvällen när det var lite sol var det väldigt vackert ut över vattnet.
 
Det mesta varit som vanligt här hemma, bara det att jag åkt på en dunderförkylning. I tisdags eftermiddag och igår orkade jag verkligen inte mycket. Idag har jag känt mig mycket bättre så jag orkade i alla fall ut på en cykeltur med Emilia. Hon är bra att cykla med - springer som tusan och är pålitlig.
 
Jag har redigerat en del bilder från helgen i Sofiero också, så det kommer snart också!

Högbo - Junior Handling

Söndag var den enda dagen det inte krockade i ringarna och också den enda dagen det inte regnade något. Så då tog snälla Ann-Marie en massa kort på mig och Nemo/utbyteshundarna. Nemo är inte våran hund, men jag har sån tur att jag får låna honom! Sen jag lånade honom har jag kommit 1:a, 3:a och 4:a bland hård konkurrens ;)
 
Här kommer fyra bilder, dom två till vänster är på mig och Nemo och dom till höger är på mig och utbyteshundarna. Den högst upp hade jag den australiska terriern Cira, som verkligen var jätterolig att visa! På den nedre bilder hade jag cocker spanieln Sara, som verkligen var jättesnäll att visa.
 

Sofiero

Denna gång var det bara jag och pappa som åkte. Som förra helgen följde bara Fred och Emilia med. Vi hade det jättetrevligt, även om förmiddagen på lördagen blev lite smått dryg när pappa skulle vara elev på spets -och urhundsklubbens utställning...men jag var utrustad med kameran så jag överlevde ;) När pappa var klar åkte vi iväg för att gå med hundarna. Vi åkte till Mölle och Kullens fyr och det var verkligen häftigt där! En miljards bilder tog jag, alla i RAW-format så jag har en del att redigera...
 
Det var oerhört smidigt på söndagen också. Varken juniorhandlingringen eller beardisringen började förren 11, så för en gångs skulle fick vi faktiskt lite sovmorgon!
Det gick riktigt bra för de Alistair's hundar som var med. Emilia blev BIM och hennes halvbror Mazarin, A. King of the Castle, blev BIR. Det var tredje året irad som han blev BIR på Sofiero!
Fred blev trea bästa hane med cert och Vildas bror Mio, A. One to Die For blev fyra bästa hane med r-cert. Freds syster Maia, A. Pretty Posh, blev tvåa bästa tik med cert! Som..grädden på moset blev vår uppfödargrupp BIS-4 dessutom!
Som sagt tävlade jag i juniorhandling också, det gick riktigt bra, blev 4:a av 21 stycken! Om ni vill kan ni kolla på finalerna HÄR. Det är den femte uppifrån.
 
Bilder kommer! Både från Sofiero och Högbo...

Iväg igen

Det har varit dålig bloggning på sistone, det är mycket som ska göras, särskilt när man har skolan. Det lär inte bli bättre till helgen heller, för då ska jag och pappa till Sofiero. Vi åker imorgon, pappa ska vara domarelev på spets -och urhundsklubben special på lördag och vi ställer ut på söndag. Fred och Emilia ska med, jag ska tävla JH och jag kanske behövs vid sheltieringen. Vi får se.

Högbo 2012 - i ringen

Några bilder mamma och Ann-Marie tog i ringen, på mig och Fred, uppfödargruppen och Jenny och Astrid.
 

Högbo

I söndags kväll kom jag och mamma hem från en långhelg i i husvagn tillsammans med Ann-Marie och Jenny och fem hundar (vi hade med oss två av dom, Emilia och Fred) i Högbo - eller Sandviken/Årsunda för att vara lite mer exakt. Även om vädret inte var med oss (särskilt inte den första dagen) och den mesta delen av utställningsplatsen var lera så har det varit väldigt trevligt och vi kom hem med mycket bra resultat.
Går snabbt igenom våra resultat:
Fred började inte så bra, fick en very good, men han vann sin klass ändå :P Han fick ett dock ett nytt koppel, ett blått såklart, haha (very good = blått ;))
BIR: Alistair's Lady Marmalade, Emilia!
BIM: Alistair's King of the Castle, Mazarin.
Vi hade även Alistair's-hundar som trea och fyra bästa tik. Jennys Thore, Lärkängen's Unbreak my Heart fick också sitt sista cert, och blev inte bara svensk champion, utan nordisk! Deras Astrid, Lärkängen's Always Amazing, fick också tikcertet.
I finalen gick det super för Emilia! Trots att hon var blöt och lerig kom hon fyra i gruppen. Måste säga att det känns extra roligt, när jag faktiskt visade henne hela vägen...;) Men inte nog med det - jag tävlade i JH också och det gick mycketmycketmycket bättre än vad jag väntat, för vet ni vad? JAG VANN! :D För att skryta lite extra måste jag ju säga att det var 18 tävlandes också...alla superduktiga!
 
På lördag avancerade Fred till ett excellent, och Emilia blev trea bästa tik. Det gick superduper i Juniorhandling idag igen, blev 3:a av 22 tävlandes!
Efter det åkte vi till campingen och hundarna fick springa och bada. Ett väldigt bra bad - hundarna behövde bara torka lite och sen behövdes det bara fönas och vips så hade man rena, fina och vita beardisar. Eftersom vi hade möjlighet till sån fin bakgrund försökte vi ta lite kort, men hann bara med att ta på Thore och Astrid.
 
Sista dagen, på söndagen, då hade Fred hämtat upp sig rejält och slog till med att bli bästa hane med cert! Det måste ju varit kopplet, eller hur? BIR blev Farmarens Kerry Kilkenny.
Som tidigare dagar fick vi också bästa uppfödargrupp i rasen, och äntligen var vovvarna rena och fina när vi skulle in i stora ringen - och det slutade på en fjärde plats, av 23 grupper!
 
Bilder kommer senare, äntligen har jag haft någon som tagit bilder på mig i JHn också, så såna bilder kommer säkert också så småningom ;) 

Dag 19 - Varför har du hund?

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?

Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2012

Ja, varför inte? ;) Men största anledningen är väl att mamma och pappa har haft kenneln i hela mitt liv. Och om det inte var för att jag verkligen förälskade mig i Emilia när hon var valp vet jag inte om jag skulle haft någon egen hund nu.