2012

Jag som hade tänkt att blogga jättemycket under jullovet...det blev inget med det och jag hinner inte blogga särskilt mycket veckan som är klar heller. För min del blir det en lugn och mysig nyår med mormor och morfar. Precis som alla andra hund- (och häst?)ägare hoppas jag på inte alltför många fyrverkerier. Men, men, såhär när det är cirkus 4 timmar kvar av 2012 tänkte jag sammanfatta året för mig och mina två älsklingstjejor (vilket egentligen inte alls vad jag tänkte göra när jag funderade på detta inlägg...).
 
Vildas 2012...
...har varit rätt lungt. Hon blev ett år den 3 januari och nu hade jag planerna att hon skulle ta hur många cert som helst i utställningsringarna. Det började bra med 4 cert på 4 utställningar på raken, men sedan vägrade mamma och pappa att anmäla henne till fler utställningar innan hon var i perfekt pälsskick vilket inte blev under 2012.
Jag och Vilda har fått upp ögonen för lydnad och vallning - två hundsporter som passar Vilda som handen i handsken.
Vildas största mål är enkelt att komma på - hon ska erövra sitt svenska championat. Blir det mer än så är det en grym bonus. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar eller hur mycket det krävs, men det skulle vara hur kul som helst om vi kunde få ett godkänt vallaanlagsprov också.
 
Emilias 2012...
Jaa, vad ska man säga? Sveriges vackraste bearded collie-tjej. Man skulle kunna säga Sveriges vackraste bearded collie eftersom hon faktiskt har mer poäng på listan än vad hanen har. Det var ju faktiskt hennes stora mål detta år. Förutom detta har hon vunnit grupp 1 tre gånger, kommit 3:a en gång och kommit 4:a en gång. Som pricken över i:et har hon också blivit mycket roligare att visa - inte alls lika seg som innan. Stooort plus! Hoppas det håller i sig hela 2013, ja, om det där med Sveriges vackraste tik kunde hålla i sig nästa år skulle vi ju inte gråta direkt ;) Och sedan skulle det vara fantastiskt om vi kunde få oss en BIS-placering...
 
 
Och jag, Hanna, då...
Mitt fotointresse tog verkligen form detta år och jag måste få säga att jag har utvecklats väldigt mycket det här året på den fronten. De två bilderna där uppe var jag riktigt nöjd med när dom togs...haha. På senaste tiden har jag verkligen lärt mig mer om photoshop. I början av sommaren drog jag i två reglage och ökade skärpan när jag redigerade bilderna. Jag tog gärna i för mycket när jag gjorde det också kommer jag ihåg.
2012 tävlade jag mycket i junior handling. Jag har mest sett det på träning och inte förväntat mig särskilt många placeringar. Ändå har jag lyckats såpass att jag har slutat på en 10:de plats på Top JH-listan. Hoppas på fler framgångar 2013 och det skulle vara grymt att hamna top-4 och bli del av landslaget!
Well, 2012 har varit ett neutralt år - det har inte varit toppen men ändå inte nere på botten (hoppas ni märkte att det rimmade..). 
Eftersom jag inte har bilder på mig i arkivet så får det bli andra bilder som representerar det gånga året.
 
 
Det blev fler bilder än jag tänkt mig...(plus att det kändes som om det fattades bilder från sommaren) men hellre för mycket än för lite brukar man ju säga ;) Det är ingen röd tråd i det hela heller, men åtminstone de flesta är favoritbilder under året.
Jag tillbringar de två första dagarna av det nya året här hos mommo och moffa för att sedan åka till Göteborg för årets första utställning, MyDOG. Längtar som tusan!
 
Sist men inte minst - R-E-S-P-E-K-T till er som orkade läsa all denna röriga text :D Ja juste, GOTT NYTT ÅR!

Snö

Canon EOS 400D I Canon EF 50/1.8 II

Julegran och julefint

Canon EOS 400D II Canon EF 50/1.8 II (!!!)
 
Hoppas er jul har varit bra och att ni blivit nöjda med julklapparna! Min jul har varit väldigt bra och mysig, så som det brukar bli :) Klapparna blev jag också väldigt nöjd med, fick presentkort, kläder, morgontofflor, bok och, kanske bäst av allt, det efterlängtade objektivet! Ni kan läsa er till under bilderna vad det var för något ;) Det är redan favoriten kan jag säga, älskar det! Ni kommer få se en hel del bilder framöver, håller på att redigera för fullt ;)

Merry christmas

 
Jag önskar eder alla en riktigt, riktigt god jul!

Nytt och fräscht

Äntligen har en ny header kommit upp! Dock så är jag inte särskilt nöjd med den - Vilda blev så liten medans mittenbilden blev jättestor...men den får vara tillfällig ;) Den passar ju bättre in i årstiden än den förra åtminstone, haha.
 
Jag har en hel del bilder jag borde redigera och lägga upp, jag borde ju ha tid efter jul i alla fall, så vi får hoppas att det kommer upp bilder då.

20 december

Canon EOS 400D II Sigma DC 18-200 mm/3.5-6.3
 
Snart är det lov. Närmare bestämt imorgon, efter att vi har varit i kyrkan och fått våra betyg. Så jäkla gött! Är dock ganska nervös för betygen...det har ju för sjutton varit mycket svårare att få de högsta betygen än vad jag trodde, särskilt med den nya betygsskalan. Jaja, jag får övertyga mor och far om att det jag får faktiskt är rätt bra, och att åttans betyg inte spelar sådan jättestor roll etc, haha...
 
Idag har jag handlat julklappar! Eller...julklapp. Hade liksom bara 60 kr med mig till stan så det var inte så lätt att köpa till alla. IQ säger jag bara. Det får väl bli dom det blir, ingen förväntar sig något av mig ändå så, haha ;)
 
När jag ändå håller på att skriva om allt och inget så kan jag berätta lite kort hur det gick på Stora stockholm! På SM i junior handling gick det inget vidare...behöver kanske inte säga mer än så? Dagen efter fick jag dock lite revanch och kom bland de 8 bästa av 28 deltagare. I rasringen blev Emilia 2:a bästa tik. Vår uppfödargrupp vann över fyra andra grupper och - hör här - blev BIS-4!!! Vi blev 4 av 34 grupper på stora stockholm! Något nöjda åkte vi sedan hem ;)
 
Eftersom vi uppenbarligen inte är så flitiga med kameran när vi är på utställningar bjuder jag på en vinterbild (uppenbarligen, det också). Jag skulle kunna dra en lång harrang om vädret den senaste tiden, men låter bli - texten är redan tillräckligt lång!

God jul!

 
Årets julkort. Måste säga att jag är rätt nöjd faktiskt :)

Morris och Jum-Jum

Canon EOS 400D II Sigma DC 18-200mm/3.5-6.3
 
Här kommer bilderna jag tog på Morris och Jum-Jum förra helgen. Måste säga att jag är ganska nöjd med resultatet, åtminstone med bilden längst ner till vänster..;)

Helgens planer

Jag skäms lite...i början av denna månaden sa jag att jag skulle göra ett inlägg varje dag fram till julafton. Nu har jag inte bloggat på...tre dagar? Aja, jag tog mig väl vatten över huvudet när jag skrev det. Sedan i söndags har det kommit en del snö här! Underbart. Gick ut med kameran imorse och försökte ta några vinterbilder. Mycket motljus blev det. Får hoppas att jag hinner redigera dom så snabbt som möjligt.
Egentligen skulle jag och Vilda valla imorgon, men eftersom det här är den enda lediga helgen innan jul så hinns det inte med, tyvärr. Istället hoppas jag på lussebullar och en massa bilder på bearded collie i snö.
I onsdags fixade jag lite med utseendet här på bloggen. Det är ju inte klart än, men än så länge tycker jag att det är lite bättre faktiskt. Ska bara fixa en ny header, hoppas på vinterbilder på vovvarna imorgon, och fixa de där detaljerna ovanför headern, ser väldigt slarvigt ut just nu.
 
Inläggets bild får bli en sneakpeak (hur sjutton stavas det? :O Uttalas i alla fall "sniikpiik" haha) från förra helgens lilla fotografering på Jum-Jum och Morris i den plötsliga kylan och et underbara ljuset.
 
 

Vinter

Snön har varit lite sen här på Hammarö. Det började snöa en del i lördags, tyvärr bara pyttelite. Idag har det snöat mycket, och det tycker vi om. Dessa bilder är dock från i lördags, när jag skulle försöka fota snöfallet. Det blev inte så lyckat så jag vände mig istället till mammas krukor.
 
 

Juleljus i juletid

 
Experimenterade en del med kameran i lördagskväll när vi satte upp några stjärnor i fönstrena. Jädrigt gött att kunna sitta vid datorn med relativt gott samvete och redigera bilder, utan en massamassa läxor...

The one and only

 
Finaste Tindra. Tråkigt dock att den sista bildenser ut att ha sån dålig kvalite, vet inte varför det är så :O

1:a december

Grymt dålig uppdatering, jag vet. Skyller på skolan, igen. Nu börjar jullovet närma sig och det är rätt lugnt med läxor och sånt där, med andra ord mer tid för uppdateringar.
 
Det är första december! Bara 24 dagar kvar till jul, yeey. Det är dessutom några minusgrader och lite, lite snö. Hoppas att det kommer mer, skulle ju vara lite kul med snöbilder.
Nu när det är december och allting tänkte jag försöka mig på att göra minst ett inlägg per dag, åtminstone till julafton, det låter väl bra? ;)