Sorg

Sommaren blir inte som vi tänkt, med att skämma bort valpar och en massa valpmys. Igår kväll, helt plötsligt blev båda valparna kalla och slöa. På morgonen var dom döda. Vi alla i familjen är väldigt ledsna, för att inte tala om stackars Filippa. Hon är helt förtvivlad! Hon har pipit hela dagen.
 

With love

Sådär snabbt i förbifarten.
 
Annars har det varit en fruktansvärt tråkig dag idag, om någon är intresserad. Fruktansvärt tråkigt väder.
Tänkte göra maränger, på 10 vitor. När man vispar allt samtidigt blir det väldigt mycket och smeten blir inte sådär jättefast. Som sagt, det blir väldigt mycket smet och då kan man tänka att man kan göra jättestora maränger så smeten tar slut snabbare. Gör inte det. Det resulterar i att dom får stå i ugnen i en evighet. I receptet står det: ca 45 min. Nu blev det, typ, 45+10+10+15+20+20 min. Alltså blir man fast i huset väldigt länge, och det känns som om man får syrebrist. Och nej, förresten, all smet tog inte slut. Men innan dom ska in i ugnen ska jag ta min promenad med Saffy och Vildus. Punkt.
Det roligaste idag har nästan varit lunchrastningen av alla hundar, och såklart, att kolla till valparna stup i kvarten. Oerhört enkelt när man bara behöver hålla reda på två!
 
Ja, jag har fotat, och redigerat så det blev spöklikt, mina grotesko-kladdmaränger.
 
Haha, jädrar vilket konstigt inlägg :O

Valpar & skottar - part 2

 
Om ni vill se skillnad på Tindra och Selma, så är Selma den väldigt otrimmade och Tindra den lite bättre trimmade...

En trevlig promenad

Lyckats hitta något av Vildas favoritgodisar, hon bjöd på väldigt fin linförighet och strosade runt och lekte med pinnar i skogen, plaskade lite vid sjökanten. Fick dock upp ett spår, men kom som tur va' snabbt tillbaka.
En mycket mysig promenad i den ljumma sommarkvällen.

Valparna har kommit!

Ja, som rubriken lyder, så har valparna nu kommit. Två flickor blev det, en brun och en svart. Så det blir en ganska lugn sommar i alla fall ;)
 
 

Valpar & skottar - part 1

Jag har äntligen redigerat alla bilder från första maj! Bilderna på de vuxna hundarna har ni ju precis sett, men efter dom var det en del bilder på Jo-Jo och två av hennes syskon, Ziggy och Coy. Dessutom följde våra två skottar med, Tindra och Selma. Jag har inte skrivit så mycket om dom här på bloggen. Vet inte varför egentligen...
 
Alla skotte-bilder denna part råkade bara bli på Tindra ;) Annars är den med lite vitt Coy och den andra Ziggy av dom bruna.
 

Bildbomb 2


Vilda löper

Som kanske bekant så är ju Vilda inne i den där jobbiga trotsåldern, plus att hon löper nu.
Mamma tog henne på promenad idag och när hon kom hem sa hon att hon tror att Vilda kan lugna ner sig och landa ordentligt, så att säga, när hon löpt över. Hoppas mamma har rätt....
 
Annars så har jag haft tre-två latdagar i rad nu, suttit inne och kollat på film, sagan om ringen-filmerna för att vara exakt. Jag har sett dom så många gånger förut men ändå är dom fruktansvärt jättebra.
Men på grund av det har jag inte riktigt haft något att blogga om, plus att jag inte orkat.
 
Något jag förmodligen glömt att berätta är att våran Filippa, Ch Alistair's Fly me to the Moon, Emilias och Vildas mamma, är dräktig. Pappan till dessa valpar är en engelsk pojke, Malendex Xceedingly Good JW.
Det blir Filippas sista kull. Hon borde börja valpa vilken dag som helst, med tanke på att 63:dje dygnet gått idag. Spännande!
 

Bildbomb

En del bilder från första maj, som jag inte har orkat redigera. Någon bild från den här delen har ni kanske sett tidigare.
Egentligen hade jag tänkt att det skulle bli fler bilder här, men det blev inte riktigt som jag tänkt, så dom bilderna komer senare helt enkelt.
Sedan har jag massor av bilder på Jojo och hennes två syskon som stannade kvar lite längre hos oss, så valpbilder har ni att vänta er, någon gång i framtiden ;P
 
 
 

Nytt!

Nu har jag gjort en ny header, med nya och bättre bilder, särskilt på Vilda.
 

Redigerade en  bild på Vilda förut, vad tycker ni, färg eller svartvitt?
 

Dag 14 - Det här älskar min hund

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha

Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011

Ja, Vildas stora passion är ju mat. Hon är väldigt duktig på att behärska sig, med tanke på att hon faktiskt kan vänta på ett "varsågod" innan hon börjar äta.
Annars så gillar hon att springa och spåra.
Emilia gossar nog helst av allt, men gillar även att bada, i sjön då, inte i badkar. Annars så tar hon det helst lugnt, anstränger sig inte i onödan, inte i nödan heller för den delen...
 
//Hanna

Danmark

Ja, helgen i Danmark har varit jättetrevlig, trots att resultaten inte blev megabra, haha :P
På lördagen var det Morris som gjorde bäst ifrån sig av våra hundar, han blev trea bästa hane med cacib! Så det blev vi ju glada över (dock lite snopet att veteranen som blev bästa hane inte var dansk champion, så han fick certet istället för Morris). Jum-Jum blev fyra bästa hane. Av tikarna blev Emilia trea i öppenklassen, men CK och Saffy blev trea i championklassen. Vi kan faktiskt förstå att Saffy inte gick så bra eftersom hon är ganska kraftig och ser annorlunda ut. Men det var ändå kul att hon var så pigg i ringen, för hon har ju alltid varit så himla seg!
Efter utställningen packade vi ihop oss, rastade hundarna och körde till hotellet och lämnade vovvarna där, för då tog vi tåget in till Köpenhamn. Vi gick genom staden, till nyhamn, och åt där. På vägen tillbaka gick vi in på ett konditori och köpte tre varsina bakelser, som var väldigt goda kan jag säga!

På söndagen, då var det helt klart Jum-Jum som gjorde bäst ifrån sig. Han slog till med BIR och BIG-2! Inte nog med det så blev han också dansk och internationell champion och Köpenhamnsvinnare!
Sedan var det ganska tydligt vem som gjorde sämst ifrån sig. Idag var det Morris. Han hade nämligen fått alla möjliga fel och fick very good, och blev samtidigt den fulaste beardisen för dagen. Ganska roligt ändå, med tanke på att han fick ett cacib dagen innan, och för några veckor sedan stod det i kritiken att han uppfyllde standarden till 100%. Tänk så mycket en hund kan ändras på så kort tid ;P
Emilia blev 3:a bästa tik igen, men CK.
Saffy blev 4:a i championklassen. Också lite roligt här, för i kritiken stod det, negativt menat, att hon såg lång ut. Det är liksom långa dom ska vara, haha ;)
Men det var en väldigt trevlig helg ändå, och vi är väldigt glada över Jum-Jums nya titlar!

Nu ska jag klä på mig och ut och lunchrasta alla hundar!
Ha't gött!
//Hanna

Min duktiga spårare!

Igår spårade jag med Vilda. Om jag ska vara ärlig hade jag inte spårat så mycket innnan, sen jag skrev om det förra gången. Men hon häpnar varje gång!
Jag lade ju spåret på vägen ut på våran promenad, för att kunna gå det på tillbakavägen, och då knyter jag henne vid ett träd. Den här gången hade jag råkat knyta kopplet lite för hårt, och för att försöka få upp knyten tänkte jag att det skulle gå lättare om Vilda inte var i ena änden, så jag släppte henne och som väntat sprang hon och rekade i spåret lite ;) Men, men, det behöver ju kanske inte nämnas ;)
När vi väl skulle gå spåret, i sele och spårlina och jag med, då var det full fart! Hon gick inte exakt den väg jag hade gått, men det visade sig att det gick så bra så ändå, för plötsligt hade hon hittat leksaken och till och med tagit upp den! Hon brukar hitta den, men kanske inte ta upp den, så det var en stor framgång tycker jag.
Idag tvingade mamma ut mig på en liten promenad nu på kvällen, eftersom hon annars inte skulle få gå på någon promenad förren på måndag. Och, även om det tar emot, måste jag säga att jag är ganska glad över att hon tvingade ut mig för Vilda var så snäll och lyssnade (för det mesta) på mig och satte sig perfekt vid sidan på inkallning, och kunde till och med gå fot i skogen! Så det var bra, även om det blev en kortis.

Imorgon är det äntligen skolavslutning! Direkt efter det ska jag, mamma och pappa försöka ta oss iväg till Danmark.


//Hanna

Danmark!

Känner mig taggad nu inför Danmark! Jag och pappa åkte till min gamla skola, till en "främmande" gräsplan, för hundarna, och tränade med Saffy och Morris, dom två jag ska visa. Det gick jättebra alltså! Skitkul! :p

På fredag i alla fall, är det avslutning. Äntligen sommarlov! ;)

//Hanna

Dag 13 - En ras du inte vill ha

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011


Att det ska vara så svårt att komma ihåg den här! Men, men.

En ras jag inte skulle vilja ha är jättesmå raser, såsom Chihuahua och Russiky Toy. De Belgiska Vallhundar faller mig inte i smaken heller faktiskt. Dogo Argentino och Dogo Canario skulle jag inte heller vilja ha, såg på bedömning i Gimo förra året på just Argentino och en 6-månaders valp var liksom inte så där jättetrevlig till temperamentret, matten hade inte direkt någon styr på den heller...så det var i alla fall inget bra första intryck om man säger så...;)
Annars skulle nog de flesta raser gå bra, även om en del inte är i närheten av "vill ha" - kretsen :P

//Hanna

Gårdagen

Ja, till en början var ju inte vädret det bästa. Först regnade det mycket, sen slutade det en liten stund och sen verkligen vräkte det ner igen! Men efter det, då var det uppehåll hela dagen.
Juniorhandlingen skulle börja kl. 9 enligt PM:et, vid ringen var det helt tomt, vid kvart över ungefär gick pappa och frågade sekriteriatet, och där sa dom att det skulle börja 11, och domaren satt vi insläppet och tog betalt. Dom kollade i alla fall i PM:et, och då sa dom att det fick börja 10 i stället.
Jahapp, då kunde man sovit en timme till liksom...
Men, men, det började tillslut i alla fall och samtidigt började det spöregna, för andra gången, samtidigt som det var hur geggigt som helst i gräset...men det gick ju bra ändå, för vet ni vad? JAG VANN! :D Min första vinst, tillsammans med lilla Vilda! :D
Kameran fick stanna hemma, så inga bilder från denna gång heller ;(
 
Nästa helg, precis när jag fått sommarlov, ska vi till Danmark! Såklart utställning. Med oss ska vi ha Jum-Jum, Morris, Emilia och Saffy. Har vi tur kanske vi får med oss någon internationell champion hem..;)
 
//Hanna

Vänersborg

Imorgon är det utställning igen. Vi åker till Vänersborg denna gång, bara över dagen. De hundar som ska med är Vilda, Fred, Jum-Jum och Mira. Såklart ska jag tävla JH, tänkte att jag skulle ha Vilda, hoppas att hon uppför sig ;) Det verkar nämligen som om hon ska börja löpa snart, hon är lite vimsigare än vanligt...

Men, men, från det ena till det andra, på svenskan i skolan har vi nu sett "Upp", en underbar film för övrigt, men där är det en hund som heter "Dogge" (i alla fall på den svenska versionen) och denna Dogge är så otroligt lik Vilda till sättet! Just hur det inte finns något elakt i dom för 5 öre, när man råkat göra "fel" så ska dom komma och säga förlåt. Hur dom är lite smått "mobbade" i flocken, etc.
//Hanna

Utflykt

Ja, idag gick jag och en kompis med Emilia och Mira på en liten utflykt till sjön i skogen, med för mycket saft och badkläder som inte kom till använding ;) Men Emilia tycker i alla fall om att bada nu för tiden, hon gick först ner så vattnet nådde magen och doppade nosen! Vi människor, vi gick bara i med fötterna och i alla fall jag tyckte det var väldigt kallt! Mira, hon var en riktig badkruka hon också, hon doppade bara fötterna hon också ;) Vi var där i ungefär en timme och hoppade runt på klipporna, det var riktigt mysigt!
Flera gånger tänkte jag att kameran borde varit med...men man lär dig ju av sina misstag.

//Hanna


Ungdomskurs!

Japp, om 55 min ska jag och Emilia till Hammarö brukshundklubb på, som rubriken säger, en ungdomskurs. Det ska bli kul tror jag nog, bara Emilia kan anstränga sig lite, haha. Jag ska ha med lunga, som hon älskar, så då borde det vara värt att jobba lite!

Aja, kände bara att det behövdes lite uppdatering :)

Ha't gött!
//Hanna


Norrköping, igen..

Nu har jag kollat upp resultaten! Såhär gick det, är jag helt säker på:
Alistair's Rock the Boat, "Jojo" - BIM-valp, som sagt slagen av sin bror Rusell, Alistair's Reborn Excalibur.
A. Peace and Love, "Fred" - 2:a i juniorklass, excellent
A. Jolly Good Fellow, "Jum-Jum" - 4:a i championklass, EX, CK
A. One Look You're Hooked, "Vilda" - 1:a juniorklass, EX, CK
A. Lady Marmalade, "Emilia" - 3:a championklass, EX, CK

Andra Alistair's hundar det gick bra för var Freds syster A. Pretty Posh, "Maia", som blev 4:a bästa tik med r-cert. Freds och Maias pappa, A. King of the Castle, "Mazarin" blev bästa hane och BIM.
BIR blev då tiken, som heter Farmarens Kerry Kilkenny i stamtavlan.

//Hanna


Norrköping

Igår på specialen i Norrköping blev inte resultaten de allra bästa, och det var blåsigt och kallt men det var trevligt ändå!
Och våran lilla Jojo ställdes ut för första gången, och hon tyckte allt var störtkul! När vi gick in på området kollade hon sig runt lite, och tyckte att en Berner var lite småläskig, men sedan träffade hon några Wheaten Terriers och dom var väldigt roliga, och efter det var allt frid och fröjd igen! Jojo slutade som BIM-valp, slagen av sin fina bror Rusell.
Jag har även kommit fram till att jag är senil, eftersom jag knappt kommer ihåg våra resultat o.O Men jag försöker ändå!
Alistair's Peace and Love, "Fred" - 2:a eller 3:a i juniorklass, med excellent.
A. Jolly Good Fellow, "Jum-Jum" - Antingen 4:a i championklass eller bästa hane...excellent med CK i alla fall.
A. One Look You're Hooked, "Vilda" - 1:a i unghundsklass, excellent med CK.
A. Lady Marmalade, "Emilia" - 3:a eller 4:a i championklass, excellent med CK, kommer inte ihåg om hon blev placerad i bästa tik.
Fodertiken, A. Magnificant, "Klara" - Excellent.

Jag visade även en veteranhane, Heather Mist This is My Life, "Nemo", och han blev BIR-veteran och 3:a bästa hane.

Vi glömde kameran även denna gång, så bilder blir det väl lite dåligt med...

//Hanna