Norrköping nästa

Japp, till helgen är det utställningstime igen! Denna gång en special i Norrköping. Hemifrån ska Emilia, Vilda, Jum-Jum, Fred och lilla Jojo följa med. Där borta träffar vi fodertiken Klara igen, plus att jag skulle hjälpa till att ställa en jättefin veteranhane som heter Nemo.

Annars så var min och Vildas promenad i tisdags jättetrevlig! Hon var så snäll så, plus att hon tog spåret näst intill perfekt! Det ända var väl att jag råkade lägga spåret tvärs över en stig som jag inte tänkte på fanns där, så där velade hon lite fram och tillbaka, men strax var hon tillbaka på rätt spår. Selen och spårlinan funkade jättebra, bara att jag är lite nybörjare på det där med linor, så det blev lite trassel.
Nästa gång blir det allt ett svårare spår!//Hanna

Österbybruk & Vallentuna

Ja, helgen var väl minst sagt väldigt lyckad resultatmässigt. I Österbybruk, blev det såhär:
Jum-Jum - BIR, BIG & BIS-3!!
Morris - 4:a bästa hane
Emilia - 2:a bästa tik, reservcacib
Klara (fodertiken) - BIM, cacib

Eftersom Jum-Jum blev BIR på lördagen och skulle tillbaka på söndagen, drog vi honom i Vallentuna. Annars blev det såhär:
Morris - BIR, cert, champion!!
Emilia - BIM, cacib
Klara - 3:a bästa tik

I JH, så blev jag inte placerad på lördagen, men på söndagen kom jag 4:a och blev SM-kvalad! Väldigt glad över det, skönt att det är gjort.
Jag fick samma utbyteshund båda dagarna, en mops, och jag kan säga att det gick mycket bättre på lördagen än på söndagen...kändes som om han hade hunnit blivit mammigare på söndagen...;)

Jag hade glömt kameran, så jag har inga speciella bilder att visa, men det gör väl egentligen inte så mycket, eftersom jag inte lagt ut bilder från Hässleholm ännu :$

Men nu ska jag i alla fall försöka ta mig ut i skogen med Vilda och lägga ett spår och inviga hennes nya sele och spårlina! Spännande...


Ja, Mira ställdes på lördagen också, men domaren gillade henne tydligen inte så mycket så där blev hon 2:a av 2 ;) Men ganska söt är hon väl ändå?

//Hanna

Sommarvärme!

Nu är det verkligen varmt! Imorse råkade jag se att det var 34 grader i solen! Vi människor tycker väl oftast att det är skönt, men tror dock inte hundarna delar samma åsikt...
Egentligen skulle vi sitta i bilen på väg till Stockholm nu, men när vi kom på att vi låg lite efter med badning och borstning, och att vi vill minska nätterna i mormors och morfars lilla 1:a med fem hundar, så bestämde mamma och pappa att vi åker i natt...men, men, vad gör man inte för utställningar!
Mamma vill att jag ska gå en skogspromenad med Emilia, till sjön så att hon kan bada. Det skulle jag gärna göra, om det inte var får dom jäkla blåsorna. Dom är visserligen mycket bättre, känner inte av dom alls, förutom när jag har riktiga skor på mig, det känns oerhört obehagligt, så vi får se, jag kanske tar på mig ett par strumpor och foppatofflor, och passar på att bada jag också.
Jaja, vi hörs!
//Hanna


Är fortfarande oerhört glad..! :D

Promenader

Emilia har badat! Igår, när jag gick ut i skogen med henne och Saffy. Vi gick till sjön och jag skulle känna på vattnet, så gick Emilia också ut. Hon gick så hon hade vatten till magen, lite otippat faktiskt. Och inte nog med det, hon doppade huvudet också, såg riktigt roligt ut!
Idag gör jag dock inte om det. Jag hann gå till ICA med våran lilla Jojo, i Converse utan strumpor. Det resulterade till blåsor på fötterna, vilket inte är skönt alls faktiskt! Jag vet att jag är mesig, så skratta inte när jag säger att jag nästan har gått in i en deprission...
Jag har sagt till pappa att köpa skavsårsplåster, så nu hoppas jag verkligen bara på att det ska bli bra till helgen, när vi ska på utställning i Österbybruk och Vallentuna, där jag ska visa Mira och Morris samt vara med på JH. Det hjälper ju inte riktigt att jag blev riktigt taggad igår när jag var ute och tränade med Morris...


Tre av mina fyra favorit-tjejer...:)

//Hanna


Ny bakgrund!

Som ni kanske ser (ser ni inte, uppdatera sidan) så har ja fixat ny bakgrund, jag är inte helnöjd, men för tillfället får den duga. Tyckte att den innan var lite för mörk får den här årstiden. Jag ska även fixa ny header...den här var ju egentligen tillfällig när jag gjorde den :P

Aja, ha't gött!
//Hanna

Resultat Hässleholm

Vi kom hem 8 minuter över 11 igår kväll, och idag vaknade jag med en sån jädra halsont att jag stannade hemma från skolan...så då kan jag ju rapportera resultaten från helgen nu!
Tja, på söndagen när vi skulle ställa de fem vi hade med oss gick det väl väldigt bra! Men på lördagen, när jag skulle på JH, gick det inte lika bra kan man väl säga...
Alltså, det började inte bra. Jag hjälpte till hos sheltiesarna, och glömde väl bort tiden (jag hade räknat ut att det skulle börja runt tolv) och hämtade Vilda runt 10 i, oborstad och allt. Nummerlappen som jag skulle ha var utriven, och då visste jag inte vart den var heller. Som tur var, kan man säga, hade jag fortfarande på mig sheltien Connys nummerlapp som jag kunde be ringsekreterarna skriva nummret på.
Som ni kanske förstår kände jag mig skitstressad eftersom jag trodde att dom håll på att börja, men när vi kom ner igen så var fortfarande bästa tik på Newfoundlandshundarna, som var före. Men då fick jag inte riktigt upp köttebullepaketet heller, så då blev jag stressad för det...när jag väl fick upp paketet så gillade inte riktigt Vilda dom, så då fanns det mer intressant att kolla på, än mig....men, men, när andra gruppen blev genomgådd hann jag hämta lite oxlunga och då gick det mycket bättre!

På söndagen i alla fall, blev det följande:
Fred - 1:a juniorklass, CK
Jum-Jum - 1:a bästa hane, BIM
Vilda - 2:a juniorklass, excellent. Motivationen vid placeringen var att Vilda fortfarande såg ut dom en baby, och den före hade kommit längst i utvecklingen av de tre som var med. Varken jag, mamma eller pappa kan hålla med om det eftersom hon faktiskt är väldigt välutvecklad...men det är ju domaren som dömer och jag och Vilda är väl lite bortskämda med en del bästa tik-placeringar :'3
Klara - Excellent, slogs om fjärdeplatsen, men blev oplacerad i championklass, domaren tyckte inte om svansen, som faktiskt är helt okej än så länge...(a)
Emilia - alltså så otroligt glad blev jag över henne resultat! Hon fick sitt första BIR, och inte nog med det, hon vann även gruppen!!! :D
Inte nog med det, jag tog faktiskt några lite roligare bilder på i alla fall juniorhanarna och på grupperna i finalen, inte bra, men bättre än på tidigare utställningar ;)
Domare i rasen var Kurt Nilsson.//Hanna

17 maj

Imorgon vid lunchtid åker vi till Hässleholm! Såklart är det utställningsdags. Pappa ska dock dömma Bearded Collie-specialen på lördagen, men då ska jag och Vilda vara med på JH. På söndag är det SKK-utställning, och vi ska ställa fem stycken...Vilda, Emilia, Jum-Jum, Fred och Klara. Den sistnämnda är en valpköparhund, som vi har haft hos oss under veckan eftersom ägarna skulle på resa. Eftersom hon ändå skulle ställas ut så kunde vi ha henne.

Annars har dagen varit bra, som ni (inte) vet så tror jag att Vilda verkligen har kommit in i den där jobbiga åldern, och är ännu knäppare än vanligt etc. På våran promenad idag så hade jag det i åtanke och (jag tror) att jag accepterade mer att hon inte uppförde sig "perfekt" så att säga. Efter promenaden badade mamma henne och jag fönade henne med våran nya hundfön. Den är verkligen jättebra, när man har två händer fria och allt! Vilda skötte sig verkligen jättebra på bordet. Det är egentligen lite konstigt att en hund med sån ADHD ändå kan vara still och änglalik när man badar/borstar ;)
För övrigt har hon varit jättemysig och genomsnäll, som vanligt :P//Hanna

Annonser

Jag har tänkt på det, sedan glömt bort det innan jag hann till datorn! Men nu tänkte jag att jag kunde visa er annonserna jag har gjort till Skocken årskrönika, som kom för ett tag sedan...

Först våran...
 

Sedan Hillbacka's...

Efter det Heather Mist's...

Och sist men inte minst, Clic's...

Vad tycker ni, har ni någon favorit? ;)

//Hanna

Dag 12 - En ras du skulle vilja ha

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011


En ras jag skulle vilja ha...det finns så många raser jag vill ha! Men favoriterna är Lhasa Apso och Afghanhund tror jag nog. Men annars skulle det inte sitta fel med en Flat, Engelsk springer, Am. cocker och cocker m.f...så tja, det finns många raser jag vill ha!

Men en ras jag alltid vill ha omkring mig är såklart Bearded Collie! ;)

//Hanna

Dag 11 - Hur valde du kennel?

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011


(Börjar ju bli riktigt bra på det här nu..!)

Tja, kanske den enklaste frågan? Med tanke på att mina föräldrar har en kennel så var det väl ganska självklart...
MEN om jag skulle ha någon hund av någon annan ras (som jag gärna vill...) så skulle jag leta upp en lista med seriösa uppfödare, som har hundar som passar till de egenskaper jag vill ha, vill säga följa standarden så noga som möjligt. Och eftersom det är seriösa uppfödare jag skulle leta upp tar jag som självklarhet att hunden funkar mentalt :)

//Hanna 

Valptrion, igen - part 2 - sista delen!//Hanna

Duktig (a)

Den här veckan har jag varit duktig och rört på mig! Både i skolan och frivilligt, och i tisdags var jag och Emilia på en jättemysig promenad, till "sjön". Vi provade även att spåra då, och det gick väl mindre bra...haha, hon tog inte ens upp spåret...
Idag har vi joggat, jag var helt slut men Emilia tyckte säkert att det var för kort, men det tar vi igen :P

Imorgon ska jag väl förmodligen inte röra på mig, men jag och Mira ska följa med till Kristinehamn med en kamera och kolla när pappa dömer inofficiell utställning. Jag hoppahoppas att det ska vara bra väder bara!


Dag 10 - Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011Tja, med Vilda måste det nog vara när vi vallade för första gången. Det var i somras, när det var special i Lida. Vilda var verkligen jätteduktig! Hon sprang efter fåren i full fart, dock kanske för att bita dom i haserna eller något sånt, men ändå! Jag tror det måste sett väldigt roligt ut när jag for efter i kopplet i mina handlerkläder, plus att jag tyckte att fåren var lite sådär småläskiga när dom också sprang....hähä. Men det roligt var i alla fall, jätteroligt verkligen!

//Hanna 

Valptrion, igen - part 1

Ännu mer bilder på valparna...dock så flyttade lilla Coy (han med lite vitt) i fredags..

 

//Hanna

Dag 9 - Viktiga egenskaper när du väljer hund

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011Såklart ska ju hunden vara snäll, glad, pigg och funka i det flesta situationer utan att den bryter ihop och aldrig hämtar sig...och det brukar ju inte vara särdeles svårt att få tag i hundar med dom egenskaperna. Men eftersom vi ställer ut mycket väljer vi ofta efter deras anatomi, att allt sitter där det ska och att allt följer standarden så bra som möjligt :)

//Hanna

Något knäpp...

...när man går upp kvart i fem, får att vara klar halv sex och få skjuts till utställningen i Lidköping, när man bara ska titta! När jag gick upp skulle upp var jag tvungen att lyfta ut valparna (som för övrigt bara är två nu...) och ge dom mat, släppa ut skottarna, rasta Emilia (som, för övrigt, har börjat löpa...) och Filippa, äntligen äta frukost, borsta tänderna, ta på mig skor och åka! Kameran kom med, visste egentligen att det inte var någon större idé att ta kort när det var inomhus men det kanske blev lite småcoola, suddiga, rörelsebilder bara huvudet syntes, hähä.
Jag hade egentligen planerat att gå runt och kolla på flera olika raser, men jag satt på en stol vid beardisringen, kikade in i ringen bredvid där det var Basenji, Chow Chow, Pom och Siberian Husky och Faraohund.
Jag halvsov mig genom hela dagen, men ändå var det inte helt misslyckat, ganska värt ändå :P
För er som undrar, anledningen till att vi inte ställde ut var att pappa dömer där. Idag dömde han Leonerger och Pyernéerhund samt Bästa valp. Imorgon ska han söma bl. a Lhasa Apso.

Halsbandet jag köpte i Västerås hade gått sönder lite, så det lämnade jag och pappa in på lagning, samtidigt köpte vi en ny kampleksak, eftersom min älskade dummy hade gått sönder när jag lekt med Vilda...

Aja, ha't gött i varje fall!
//Hanna


Valptrion - part 2

Sista delen..dock kommer det komma fler nytagna om ett tag ;)//Hanna